AHJUKARTULID VÖNERI-SEENE TÄIDISEGA
Lihtsatest koostisosadest nagu kartul ja seened saab Vöneri abiga luua suurepärase lohutustoidu - Vöneri- ja seenetäidisega ahjukartulid.
120 min
6
KOOSTISAINED
TÄIDIS 1
- 1 pakk Vönerit
- 200g šampinjone või kukeseeni
- 1 väike või ½ suurt sibulat
- 1 küüs küüslauku
- sool
- pipar
TÄIDIS 2
- sinepi- kurgisalatit
- 6 spl Vöneri Mother of Sauces kastet
KARTULID
- 6 suurt kartulit
- 6 spl oliiviõli
- meresoola
- Serveerimiseks värsket tilli või murulauku
VALMISTAMISJUHEND
- Pese kartulid harjaga hoolikalt puhtaks. Kuivata ja torka kartulitesse kahvliga augud. Lõika kartuli pealispinnale kaks ristlõiget. Kalla lõiked üle õliga raputa maitsestamiseks ka meresoola.
- Mässi iga kartul eraldi fooliumisse, küpseta 175 kraadises ahjus 1,5–2 tundi.
- Viiluta seened ja tükelda sibul. Prae seeni paar minutit pannil, lisa sibulad ja pruunista paar minutit. Lisa Vöner ja hauta segades mõni minut. Maitsesta soola ja pipraga.
- Võta küpsenud kartulid ahjust välja ja pigista kartuleid külgedelt nii, et need avaneksid ristlõike kohalt ja täidise jaoks tekiks mõnus avaus.
- Täida iga kartul sinepisalati, 1 spl Mother of Sauces kastme ja seenetäidisega. Täidis, mis päris kartuli sisse ei mahu saad kaunistuseks kuhjata kartuli peale.
- Kaunista värskete ürtidega.
- Serveeri kuumalt.