Lihtsatest koostisosadest nagu kartul ja seened saab Vöneri abiga luua suurepärase lohutustoidu - Vöneri- ja seenetäidisega ahjukartulid.
120 min 6
KOOSTISAINED
TÄIDIS 1
1 pakk Vönerit
200g šampinjone või kukeseeni
1 väike või ½ suurt sibulat
1 küüs küüslauku
sool
pipar
TÄIDIS 2
sinepi- kurgisalatit
6 spl Vöneri Mother of Sauces kastet
KARTULID
6 suurt kartulit
6 spl oliiviõli
meresoola
Serveerimiseks värsket tilli või murulauku
VALMISTAMISJUHEND
Pese kartulid harjaga hoolikalt puhtaks. Kuivata ja torka kartulitesse kahvliga augud. Lõika kartuli pealispinnale kaks ristlõiget. Kalla lõiked üle õliga raputa maitsestamiseks ka meresoola.
Mässi iga kartul eraldi fooliumisse, küpseta 175 kraadises ahjus 1,5–2 tundi.
Viiluta seened ja tükelda sibul. Prae seeni paar minutit pannil, lisa sibulad ja pruunista paar minutit. Lisa Vöner ja hauta segades mõni minut. Maitsesta soola ja pipraga.
Võta küpsenud kartulid ahjust välja ja pigista kartuleid külgedelt nii, et need avaneksid ristlõike kohalt ja täidise jaoks tekiks mõnus avaus.
Täida iga kartul sinepisalati, 1 spl Mother of Sauces kastme ja seenetäidisega. Täidis, mis päris kartuli sisse ei mahu saad kaunistuseks kuhjata kartuli peale.