VÖNERIGA TÄIDETUD SUVIKÕRVITSAD


Vaata kõiki retsepte
vöner_täidetud_suvekõrvitsad_big.jpg

VÖNERIGA TÄIDETUD SUVIKÕRVITSAD

Suvikõrvitsat muutusid just veel paremaks! Kombineerige kaks vapustavat koostisosa - Vöner ja värske suvikõrvits, et valmistada muljetavaldav ja ülimaitsev täidetud suvikõrvitsaroog.

60 min

KOOSTISAINED

  • 3-4 väikest suvikõrvitsat
  • 1 pakk (200g) Vönerit
  • 2dl riisi
  • 4dl vett
  • 2 suurt või 3 väikest porgandit
  • taimne riivjuust
  • Sool
  • pipar
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 1tl karrit

VALMISTAMISJUHEND

  1. Lõika suvikõrvitsad umbes 5 cm paksusteks ketasteks. Kraabi pehme sisemus lusikaga välja, jättes alles umbes 1 cm ääre. Pane sisu kõrvale.
  2. Lõika suvikõrvitsa sisu kuubikuteks. Koori porgandid ja viiluta need.
  3. Kuumuta praepann pannil ja lisa paprikapulber ning karri. Lisa porgandiribad ja suvikõrvitsakuubikud. Küpseta 5 minutit.
  4. Lisa Vöneri viilud ja riis. Prae kiirelt läbi ja. seejärel lisa vesi ja maitsestage soola ning pipraga. Küpseta kaane all umbes 15 minutit või kuni riis on valmis.
  5. Kuumuta ahi 175 kraadini.
  6. Täida suvikõrvitsakettad Vöneri-köögiviljaseguga. Raputa üle riivjuustuga ja aseta 15 minutiks ahju.
  7. Seejärel kuumuta ahi 210 kraadini ja küpseta suvikõrvitsaid veel 5 kuni 10 minutit, kuni juust on kergelt sulanud ja täidis on värviline.
  8. Serveeri kuumalt.