VÖNERI PIZZA


Vaata kõiki retsepte
vöner_pizza_big.jpg

VÖNERI PIZZA

Mis võiks olla vihmasel õhtupoolikul mõnusam, kui lemmiku kattega Vöneri pitsa?

4

KOOSTISAINED

PÕHI

  • 25 g pärmi
  • 2 dl leiget vett
  • 1 spl õli
  • 5 dl nisujahu
  • 0,5 tl soola

KATE

  • Vöneri viilud 200g
  • ketšup
  • vegan pizzariiv
  • punane sibul
  • tomat
  • paprika
  • oregano (kuivatatud)

VALMISTAMISJUHEND

  1. Valmista pizzapõhi või kasuta poest ostetud valmis pizzapõhja. Sega pärm leiges vees. Sega lahustatud pärm ja õli jahu ning soolaga. Sõtku tainas ühtlaseks ja jäta see umbes üheks tunniks kerkima.
  2. Jaga tainas neljaks osaks ja vormi neist pizzapõhjad. Soovi korral võib tainakogusest teha ka ühe suure pizzapõhja.
  3. Kanna pizzapõhjadele ketšup ja raputa peale pizzajuust. Aseta sinna peale punase sibula, tomati ja paprika viilud. Raputa peale oregano.
  4. Küpseta ahjus temperatuuril 220-225 kraadi 15 minutit.