Mis võiks olla vihmasel õhtupoolikul mõnusam, kui lemmiku kattega Vöneri pitsa?
4
KOOSTISAINED
PÕHI
25 g pärmi
2 dl leiget vett
1 spl õli
5 dl nisujahu
0,5 tl soola
KATE
Vöneri viilud 200g
ketšup
vegan pizzariiv
punane sibul
tomat
paprika
oregano (kuivatatud)
VALMISTAMISJUHEND
Valmista pizzapõhi või kasuta poest ostetud valmis pizzapõhja. Sega pärm leiges vees. Sega lahustatud pärm ja õli jahu ning soolaga. Sõtku tainas ühtlaseks ja jäta see umbes üheks tunniks kerkima.
Jaga tainas neljaks osaks ja vormi neist pizzapõhjad. Soovi korral võib tainakogusest teha ka ühe suure pizzapõhja.
Kanna pizzapõhjadele ketšup ja raputa peale pizzajuust. Aseta sinna peale punase sibula, tomati ja paprika viilud. Raputa peale oregano.
Küpseta ahjus temperatuuril 220-225 kraadi 15 minutit.