VÖNER RISOTTO
Leiutasime Vönerst gurmee-risotto. See roog ei ole mingi apsakas - Vöner sobib suurepäraselt ka pidulikumatesse roogadesse.
30 min
6
KOOSTISAINED
- 1 pakk Vönerit 200 g
- 3 dl risottoriisi
- 2 dl külmutatud köögivilju
- 5 vart varssellerit
- 100 g vegan fetat
- 5 dl poolmagusat valget veini
- 4 dl köögiviljapuljongit
- 1 tl karripulbrit
- 1 tl paprikapulbrit
- pipart ja soola
- Kaunistamiseks koriandrit
- vajadusel 2 dl vett + 1 supilusikatäis suhkrusiirupit
VALMISTAMISJUHEND
- Kuumuta potis ½ dl õli. Lisa karri, paprikapulber ja maitseained ning külmutatud köögiviljad.
- Kui need on veidi sulanud, lisa Vöner. Pruunista.
- Lisa viilutatud varsseller ning risottoriis. Kuumuta hetk.
- Lisa järk-järgult vein ja köögiviljapuljong. Sega iga paari minuti järel. Pärast vedeliku imendumist lisa veini ja puljongit järk-järgult väikeste kogustena, sõltuvalt sellest, kui kiiresti vedelik riisisegusse imendub (umbes 20 min).
- Lisa lõpus feta. Sega hoolikalt, kuni feta sulab.
- Maitsesta soola ja pipraga. Kui risotto muutub liiga happeliseks (see sõltub veinist) lisa 2 ml vett, millesses on segatud 1 tl siirupit, . Suhkrulahus tasakaalustab happesust.
- Kaunista koriandriga. Naudi.