Leiutasime Vönerst gurmee-risotto. See roog ei ole mingi apsakas - Vöner sobib suurepäraselt ka pidulikumatesse roogadesse.
30 min 6
KOOSTISAINED
1 pakk Vönerit 200 g
3 dl risottoriisi
2 dl külmutatud köögivilju
5 vart varssellerit
100 g vegan fetat
5 dl poolmagusat valget veini
4 dl köögiviljapuljongit
1 tl karripulbrit
1 tl paprikapulbrit
pipart ja soola
Kaunistamiseks koriandrit
vajadusel 2 dl vett + 1 supilusikatäis suhkrusiirupit
VALMISTAMISJUHEND
Kuumuta potis ½ dl õli. Lisa karri, paprikapulber ja maitseained ning külmutatud köögiviljad.
Kui need on veidi sulanud, lisa Vöner. Pruunista.
Lisa viilutatud varsseller ning risottoriis. Kuumuta hetk.
Lisa järk-järgult vein ja köögiviljapuljong. Sega iga paari minuti järel. Pärast vedeliku imendumist lisa veini ja puljongit järk-järgult väikeste kogustena, sõltuvalt sellest, kui kiiresti vedelik riisisegusse imendub (umbes 20 min).
Lisa lõpus feta. Sega hoolikalt, kuni feta sulab.
Maitsesta soola ja pipraga. Kui risotto muutub liiga happeliseks (see sõltub veinist) lisa 2 ml vett, millesses on segatud 1 tl siirupit, . Suhkrulahus tasakaalustab happesust.