VÖNERI HAUTIS KARTULIPÜREE JA POHLADEGA


Vaata kõiki retsepte
vöner_hautis_large.jpg

VÖNERI HAUTIS KARTULIPÜREE JA POHLADEGA

Soome traditsiooniline hautis Vöneri, kartulipüree ja pohladega.

35 min 2

KOOSTISAINED

Hautis

  • 1 pakk Vönerit ( 200g)
  • 1 keskmise suurusega kuubikuteks lõigatud sibul
  • 1 spl margariini või muud rasvainet
  • 2 dl köögiviljapuljongit
  • 1 purk lager-tüüpi õlut (330 ml)
  • must pipar
  • sool

Kartulipüree

  • 500 g kooritud pudrukartuleid
  • 60 g margariini või muud rasvainet
  • 1 dl koort
  • sool

Lisaks

  • jõhvikad
  • hapukurgid

VALMISTAMISJUHEND

  1. Alusta toidu tegemist kartulipüreest. Tükelda kooritud kartulid ja pane külmas vees pliidile keema. Kuni kartulid keevad, saad hakata hautist valmistama.
  2. Prae Vöner ​​ja sibul kergelt õlitatud pannil läbi. Lisa must pipar, sool, köögiviljapuljong ja õlu. Redutseeri hautist seni, kuni puljongist on jäänud umbes 100 ml.
  3. Jätka püree valmistamist. Pane nõrutatud kuumad kartulid pannile tagasi ja püreesta ühtlaseks massiks. Lisa oma maitse järgi rasvainet, koort ja soola.
  4. Aseta taldrikutele püree ja kata hautisega, viimistle viilutatud hapukurgi ja pohladega. Soovi korral kaunista näiteks peterselliga.

Head nautimist!