Soome traditsiooniline hautis Vöneri, kartulipüree ja pohladega.
35 min 2
KOOSTISAINED
Hautis
1 pakk Vönerit ( 200g)
1 keskmise suurusega kuubikuteks lõigatud sibul
1 spl margariini või muud rasvainet
2 dl köögiviljapuljongit
1 purk lager-tüüpi õlut (330 ml)
must pipar
sool
Kartulipüree
500 g kooritud pudrukartuleid
60 g margariini või muud rasvainet
1 dl koort
sool
Lisaks
jõhvikad
hapukurgid
VALMISTAMISJUHEND
Alusta toidu tegemist kartulipüreest. Tükelda kooritud kartulid ja pane külmas vees pliidile keema. Kuni kartulid keevad, saad hakata hautist valmistama.
Prae Vöner ja sibul kergelt õlitatud pannil läbi. Lisa must pipar, sool, köögiviljapuljong ja õlu. Redutseeri hautist seni, kuni puljongist on jäänud umbes 100 ml.
Jätka püree valmistamist. Pane nõrutatud kuumad kartulid pannile tagasi ja püreesta ühtlaseks massiks. Lisa oma maitse järgi rasvainet, koort ja soola.
Aseta taldrikutele püree ja kata hautisega, viimistle viilutatud hapukurgi ja pohladega. Soovi korral kaunista näiteks peterselliga.