Vöner kebabirullist on võimalik valmistada parim vegan jõulupraad. Antud retsepti kogused on mõeldud ühe kilo prae valmistamiseks. Kui valmistad suurema prae, siis korruta kogused vastavalt.
90 min
KOOSTISAINED
PRAAD
Vöner 1kg
taimne rasvaine 1 / 2dl
sinep
purustatud näkileivad
nelk
KASTE
aedviljapuljong 2 dl
kaerakoor 1dl
sinep 3 spl
taimne maitsestamata toorjuust 1 spl
nisujahu 1 spl
taimne rasvaine 2g
vürtspipar
VALMISTAMISJUHEND
Võta Vöner pakendist välja ning lõika oma prae jaoks sobiv tükk. Ülejäänu saad soovi korral portsjoniteks jagada ning järgmise pidupäevani sügavkülmutada.
Aseta Vöner fooliumile ja määri prae pind paksult rasvainega. Mässi Vöneri fooliumi.
Küpseta Vönerit 1 tunni jooksul 200 ° C temperatuuril ahju keskmises osas. Poole tunni möödudes keera praad ahjuplaadil ümber, et ka alumine pool saaks küpseda.
Enne fooliumi avamist pööra praadi veel kord. Eemalda foolium ja kata praad sinepi ja näkileiva puruga. Kaunista prae pealispind nelkidega.
Pane Vöner Küpseta 200 ° C ahju 10-15 minutiks, kuni pind on veidi pruunistunud.
Jäta Vöner enne viilutamist veidikeseks ajaks “puhkama”. Valmista sel ajal kaste.
Sulata pannil taimne rasvaine ja lisa nisujahu. Sega hoolikalt ja lisa puljong ning kaerakoor.
Seejärel lisa sinep ja toorjuust, keeda ettevaatlikult segades. Vajadusel lisa veidi kuuma vett (kui kaste on liiga paks või soolane). Maitsesta pipraga.
Viiluta praad vahetult enne serveerimist ja serveeri sinepikastmega.