VÖNERI PILAFF
Pilafi valmistamisel kasutatakse tavaliselt erinevaid lihasorte; meie võlusime hoopis maitsva pilafi Vönerist. Pilaffi valmista suur potitäis et sellest jätkuks kogu perele mitmeks päevaks.
73 min
10
KOOSTISAINED
- 2 pakki (400g) Vönerit
- 4dl pikateralist riisi
- 2 sibulat
- 2 porgandit
- 1 küüslauk
- 1 spl köömneid
- 1 tl tüümiani
- 2 spl koriandrit
- sool
- must pipar
- safran
- ürdisegu
- praadimiseks õli
VALMISTAMISJUHEND
- Võta paksupõhjaline pott või malmpott.
- Haki sibul poolrõngasteks ja pruunista õlis. Kui sibulad on pruunistunud, lisa potipõhja ka viilutatud porgandid. Prae kuni porgand on pehme.
- Lisa Vöner ja vürtsid. Küpseta paar minutit.
- Vähenda seejärel kuumust ja lisa Vöneri ja köögiviljadele keetmata riis ja nii palju vett, et riis oleks kaetud.
- Aseta riisi keskele terve küüslauk. Pane kaas potile ja hauta madalal kuumusel, kuni riis on küps.