Vöneri pilaff


Vaata kõiki retsepte
vöner_pilaff_large.jpg

VÖNERI PILAFF

Pilafi valmistamisel kasutatakse tavaliselt erinevaid lihasorte; meie võlusime hoopis maitsva pilafi Vönerist. Pilaffi valmista suur potitäis et sellest jätkuks kogu perele mitmeks päevaks.

73 min 10

KOOSTISAINED

  • 2 pakki (400g) Vönerit
  • 4dl pikateralist riisi
  • 2 sibulat
  • 2 porgandit
  • 1 küüslauk
  • 1 spl köömneid
  • 1 tl tüümiani
  • 2 spl koriandrit
  • sool
  • must pipar
  • safran
  • ürdisegu
  • praadimiseks õli

VALMISTAMISJUHEND

  1. Võta paksupõhjaline pott või malmpott.
  2. Haki sibul poolrõngasteks ja pruunista õlis. Kui sibulad on pruunistunud, lisa potipõhja ka viilutatud porgandid. Prae kuni porgand on pehme.
  3. Lisa Vöner ja vürtsid. Küpseta paar minutit.
  4. Vähenda seejärel kuumust ja lisa Vöneri ja köögiviljadele keetmata riis ja nii palju vett, et riis oleks kaetud.
  5. Aseta riisi keskele terve küüslauk. Pane kaas potile ja hauta madalal kuumusel, kuni riis on küps.