Pilafi valmistamisel kasutatakse tavaliselt erinevaid lihasorte; meie võlusime hoopis maitsva pilafi Vönerist. Pilaffi valmista suur potitäis et sellest jätkuks kogu perele mitmeks päevaks.
73 min 10
KOOSTISAINED
2 pakki (400g) Vönerit
4dl pikateralist riisi
2 sibulat
2 porgandit
1 küüslauk
1 spl köömneid
1 tl tüümiani
2 spl koriandrit
sool
must pipar
safran
ürdisegu
praadimiseks õli
VALMISTAMISJUHEND
Võta paksupõhjaline pott või malmpott.
Haki sibul poolrõngasteks ja pruunista õlis. Kui sibulad on pruunistunud, lisa potipõhja ka viilutatud porgandid. Prae kuni porgand on pehme.
Lisa Vöner ja vürtsid. Küpseta paar minutit.
Vähenda seejärel kuumust ja lisa Vöneri ja köögiviljadele keetmata riis ja nii palju vett, et riis oleks kaetud.
Aseta riisi keskele terve küüslauk. Pane kaas potile ja hauta madalal kuumusel, kuni riis on küps.