Vöneri ja köögiviljadega täidetud küpsetatud kartul sobib nii argipäevaks kui ka peolauale.
90 min 4
KOOSTISAINED
900 g kartuleid
1 pakk vönerit
2 spl taimeõli
1tl jämedat meresoola
115 g taimset rasvainet
1 hakitud sibul
1 hakitud paprika
sool
pipar
VALMISTAMISJUHEND
Pese kartulid. Torka kartulitesse kahvliga augud ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri kartulid õliga ja puista peale meresoola. Küpseta 185 kraadises ahjus 1 tund või kuni kartul on pehme.
Sulata margariin pannil, lisa hakitud sibul ning prae klaasjaks, seejärel lisa paprika ja Vöner. Prae madalal kuumusel 8-10 minutit.
Poolita kartulid pikisuunas. Tõsta kartulite sisu eraldi kaussi tekitades igast kartuli poolest väike korvike.
Sega Vöneri, paprika ja sibula segu kausis kartulimassiga läbi ja maitsesta soola ning pipraga. Tõsta tekkinud segu kartulikorvikestesse
Soojenda ahi 200 kraadini. Küpsetata täidetud kartuleid ahjus 10 minutit.